Concertenreeks KLINK! 5 overweldigend muzikaal spektakel

De Gorcumse zanggroep KLINK! onder leiding van Ruben Weverling heeft tijdens drie zeer drukbezochte jubileumconcerten in het auditorium van gymnasium Camphusianum op zaterdag 21 en zondag 22 november haar publiek getrakteerd op een muzikale show die zijn weerga niet kent. Ondersteund door haar vier man sterke band, aangevuld met nòg eens vier gastmuzikanten, blies de zanggroep haar publiek op een uiterst muzikale wijze van de stoel. Vanuit een bouwplaats compleet met steigermateriaal als decor werden de in totaal 28 nummers subliem uitgevoerd. KLINK! heeft zichzelf met een compleet vernieuwd en verrassend programma wederom overtroffen. Een muzikale en artistieke topprestatie!

KLINK!5 on stage. Foto: Martijn Klop

Tijdens het ruim twee uur durend concert fungeerde de groep weer als muzikale gids in een programma dat – zoals het publiek inmiddels gewend is – weer in alles afweek van vorig jaar. De aftrap werd gegeven door de percussiegroep die het steigermateriaal als drumstel gebruikte en met oorverdovend geroffel de weg vrijmaakte voor de zanggroep die op de muziek van de “Dutch Mountains” het podium opmarcheerde en zingend en voortdurend wisselend van opstelling al het eerste nummer het publiek op de punt van de stoel kreeg. In de eerste drie kwartier werd het publiek verrast door onder meer moderne Nederlands- en Engelstalige popmuziek, discomuziek uit de jaren ’90, een nummer van de Beatles, Afrikaanse zang, een filmtrack en een strijdlied dat door drie dames in vloeiend oud-Noors driestemmig werd neergezet.

Ook het gedeelte na de pauze werd gekenmerkt door variatie in stijl en uitvoering. Daar waar voor de pauze sprake was van een vlekkeloos uitgevoerd programma leek het na de pauze met één nummer mis te gaan. Maar dat bleek een fraai stukje acteertalent te zijn. Het door de heren uitgevoerde Muppet Movie nummer Mississippi mud werd namelijk op dringend verzoek van de zangers halverwege door Ruben Weverling afgebroken om vervolgens na kort “overleg” over het tempo op dubbele snelheid op hilarische wijze te worden voortgezet. De toon was gezet. Zoals ook voor de pauze weer een gevarieerd programma met toch als hoogtepunten een Lion King-medley ondersteund met prachtig beeldmateriaal, een prachtige vertolking van Hand op het Hout en de inbreng van de gastmuzikanten die met een percussie- en klarinetsolo het publiek van de stoelen kregen.

Dat Ruben Weverling niet alleen prachtige arrangementen kan schrijven maar ook kan zingen bleek wel bij het door de heren gezongen Seven Bridges Road, waar Ruben vanaf het tweede couplet tussen de zangers zijn eigen partij meezong. De dames lieten samen met de band tijdens het nummer Shackles vervolgens horen hoe een muzikaal feest moet worden uitgevoerd. En een feest vol verrassingen bleef het. Door de zang, de muziek, de wisselende samenstellingen, choreografie en een uitgekiende lichtshow. Zonder uitzondering waren alle vertolkingen van de nummers van uitermate hoog muzikaal en theatraal niveau.

Het publiek dat bij de laatste twee nummers voor het eind uit de stoelen was gekomen, liet na de toegift blijken dat ze nog lang niet was uitgeluisterd.

KLINK! blijft zichzelf overtreffen. Dat is – terugkijkend naar de vorige concertenreeks – een prestatie van formaat. Holland’s got talent; dat is dit weekeinde weer overduidelijk gebleken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.