KLINK!3 maakt alle beloften meer dan waar!

Van onze recensent…

De Gorcumse zanggroep KLINK! onder leiding van Ruben Weverling heeft tijdens drie uitverkochte concerten in theater Peeriscoop op zaterdag 30 november en zondag 1 december haar publiek op weergaloze wijze meegenomen in een rollercoaster van muziekstijlen die – ondersteund door een vijfkoppige live band – tot in de perfectie werden vertolkt.

Tijdens het ruim twee uur durend concert werd het publiek door de groep meegenomen op een muzikale reis variërend van filmmuziek, reclametunes, intro’s van bekende tv-programma’s, jaren negentig disco, pop, samba en ballades tot klassiek, cabaret en nog veel meer. De zang en muziek werd continu ondersteund door lichtbeelden en een uitgekiende lichtshow. Zonder uitzondering waren alle vertolkingen van de nummers van uitermate hoog muzikaal en theatraal niveau. Of zingen alleen al niet genoeg was, had elk nummer een eigen choreografie en was er ook nog plaats voor theatrale elementen tijdens de nummers.

Het programma voor de pauze dat begon met filmmuziek van Hans Zimmer werd afgesloten met een bewerking van het nummer “Train” van Albert Hammond waarbij de zanggroep uiteindelijk als een echte trein via de trappen van het theater de zaal verliet. In plaats van de gebruikelijk pauzebel vertolkten drie heren van KLINK! op de trap van de foyer een nummer van Crosby, Stills en Nash, waarna het publiek de zaal weer instroomde.

Het tweede gedeelte van het programma kenmerkte zich door nog meer “theater” waarbij de zang en muziek op hoog niveau bleef. Daarbij werd de sfeer direct ingezet door de vertolking van een nummer van Purper door de heren van KLINK! welke voorzien van de Nederlandse driekleur het podium opkwamen en vervolgens een scala van “vaderlandse liederen” op zeer ludieke wijze de revue lieten passeren. Datzelfde kon gezegd worden van de vertolking door één van de KLINK-dames van een bewerking van een lied van Lenette van Dongen waarbij de kinderwens op niet mis te verstane wijze ten gehore werd gebracht.

KLINK! heeft het publiek de hele avond in haar greep gehouden. Ontsnappen was niet mogelijk. Pas na de tweede toegift werd het publiek losgelaten, maar was meer dan duidelijk dat het publiek nog lang niet was “uitgeluisterd”.

KLINK! kan terugkijken op een uitermate geslaagd concertweekeinde waarbij weer een klein hoofdstuk aan muzikale geschiedenis is toegevoegd.

Foto: Martijn Klop
Foto: Martijn Klop