Klink!3 mét reclame

Uit de Gorcumse Courant, 30 oktober 2013

KLINK! 2013
Groep Klink! staat op de laatste dag van
november en de eerste van december weer
drie maal op het podium voor de
jaarlijkse concertserie

GORINCHEM – Als je maar eens per jaar optreedt, houd je het spannend voor jezelf en voor je publiek. Groep Klink! staat op de laatste dag van november en de eerste van december weer drie maal op het podium voor de jaarlijkse concertserie. Theater Peeriscoop is dit jaar de plaats waar Klink! naar buiten treedt.

‘Het lijkt de optimale groep’, bevestigt mede-oprichter Astrid Sijts de woorden van muzikaal leider Ruben Weverling. ‘De stemmen zijn nog nooit zo dicht bij elkaar geweest in de afgelopen drie jaar. Het is de bevestiging van de kracht van de Klink!-formule.’ Die formule bestaat uit tien tot twaalf vocalisten, die een jaar lang een projectkoor vormen en daarna weer opsplitsen. Ieder jaar wordt een nieuwe auditieronde gehouden en daarna beginnen de repetities voor een concertweekend in een volgend jaar.
Klink!3 is wederom een gevarieerd programma, schetst Astrid Sijts al aan de hand van de talen waarin gezongen wordt. ‘Keltisch, Frans, Portugees, Nederlands, Engels, en zelfs in een hobbit-taal’, lacht ze. ‘Tussen de themablokken in doen we steeds een rondje themes en tunes. Met nummers van tv-series en uit reclames. Van Friends en Coca-Cola bijvoorbeeld.’
Ze is blij met Peeriscoop als locatie. ‘Vorig jaar hadden we met Fort Altena ook een mooie plek, maar hier komt het geluid beter tot zijn recht. Van de zang en van de live band die ons begeleidt.’
Klink! zingt zaterdag 30 november vanaf 20.30 uur en zondag 1 december vanaf 15 en 20 uur.
Het concert duurt anderhalf uur. Kaarten kosten 15 euro en zijn te koop via www.groepklink.nl of via Theater Peeriscoop.