Klinkende uitvoering Zanggroep KLINK!

 

De Gorinchemse zanggroep KLINK! presenteerde op twee avonden achter elkaar hun nieuwe collectie. In de zaal van De Vijf Zinnen brachten zij een bijzondere combinatie van kunst en muziek.

Speciaal hiervoor was theater De Vijf Zinnen worden omgedoopt tot “MuseumKLINK!”. Vrijdag- en zaterdagavond (1 en 2 dec.) bleek maar weer dat ook Gorkums talent de theaterzaal van de voormalige Nieuwe Doelen gevuld kan krijgen. Tijdens beide avonden was de zaal flink bezet.

KLINK! Stelde op muzikale wijze een aantal unieke en andere – tot op heden nog niet ontdekte – kunstwerken tentoon. Ruben Weverling tekende voor de kunst van het scheppen van alle muzikale arrangementen. Hij begeleidde, samen met een vier persoons-band, de avond vol herkenbaarheid: pop, filmmuziek, cabaret, klassiek, wereldmuziek en nog veel meer.

Het werd een mooie presentatie. Een grote verscheidenheid aan nummers volgden elkaar in vlot tempo op. In de korte tijd tussen de nummers, waarop het toneel in duister gehuld was, zag de zanggroep kans om zich bij ieder nummer opnieuw in een andere opstelling te presenteren.

Tijdens de pauze vertelde Jos Huibers over de terugkeer van de draak en Sint Joris, een kleurrijk mozaïek waarin zo’n 120.000 halfedelstenen zijn verwerkt. Een kunstwerk, geschonken door de vrouw van Ridder van Rappard bij de net geopende Nieuwe Doelen. Bij de ouderen onder ons is deze draak bekend, maar het kunstwerk verdween achter een tussenmuur omdat de architect het werk niet vond staan bij de renovatie in 1989. Gelukkig bleef het bewaard en is het nu, na zo’n 30 jaar, weer te zien in volle glorie.

Na de pauze ging de Zanggroep weer verder met heerlijke nummers waarbij de extra lange compilatie van de Blues Brothers de handjes van het publiek in de zaal op elkaar kreeg.

Ongemerkt liep het al snel tegen half elf, werd jammer genoeg het laatste nummer gezongen, de bloemen uitgereikt aan de medewerkers en serpentine gestrooid. De reacties van het publiek waren laaiend. Eenmaal een concert bezocht bent u gegarandeerd fan!

In het Vijf Zinnen café bleef het in de late uurtjes gezellig en toastte de zanggroep onderling met een glaasje Prosecco om met elkaar het succes van beide avonden te vieren.

Klik hier voor foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.