Zanggroep Klink! klinkt tweeënhalfuur haarzuiver

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – GENOTEN met hoofdletters! Zo is het optreden van KLINK! samen te vatten. Na twee uitvoeringen op zaterdag, kon het publiek óók zondagmiddag 5 februari 2017 weer ‘inchecken’ bij partycentrum De Lockhorst voor ‘een muzikale vlucht rond de wereld’.

De zanggroep KLINK! staat onder muzikale leiding van Ruben Weverling. De zangers en zangeressen hebben stuk voor stuk geweldige stemmen. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De verschillende stemmen pasten naadloos bij elkaar, alle liederen werden met een bijzondere zuiverheid gezongen. Naar een a cappella-nummer werd ook ademloos geluisterd. De begeleiding door de vierkoppige band mocht er ook zijn, stuk voor stuk muzikanten die ‘een gevoelige snaar wisten te raken’ en er ook zélf van genoten. Een goed in het gehoor liggende drumsolo werd ook met applaus beloond.

Opmaat naar meer
Het publiek ‘vloog’ van het ene continent naar het andere, van diverse landen in Europa naar Amerika, van Afrika naar IJsland. Van de ene stad naar de andere, van Las Vegas, via Bethlehem naar Parijs, en dat in een vloeiend melodieus tempo. De zangers en zangeressen hadden zichtbaar plezier in het zingen en straalden dit ook uit naar het publiek. Na een tussenlanding, waarbij een drankje werd genuttigd, ging de vlucht up tempo verder. Zonder een van de zangers/zangeressen tekort te doen – ze gaven allen het uiterste – wil ik een compliment geven aan Kaylee voor haar vertolking van een Adele-nummer. Menigeen in de zaal had kippenvel! Na tweeënhalf uur (!) kwam een einde aan de vlucht, een ovatie van het publiek viel hen ten deel. Samen met de geweldige lichtshow was het een ware streling voor oog en oor, een vlucht naar een – wat mij betreft – verre horizon. Een horizon, die hen gaat leiden naar nóg grotere bekendheid, veel grótere zalen, want daar zijn ze absoluut klaar voor! K(LINK)OMPLIMENT!

Repertoire
Zanggroep Klink! is in 2011 in Gorinchem opgericht. De projectgroep, die uit 11 fanatieke zangers en zangeressen bestaat, heeft jaarlijks projecten van 11 maanden, die met audities worden afgerond. Het project van het afgelopen jaar bestond uit een ‘volledig verzorgde muziekvlucht rond de wereld’. Liederen uit heel de wereld werden vol overgave ten gehore gebracht. Popnummers, evergreens, filmsongs, cabaret, wereldmuziek: zowel ballads als up-tempo, Nederlands- en anderstalige, bekende en minder bekende nummers, aan variatie geen gebrek. KLINK! zoekt nog nieuwe/extra zangers/zangeressen. Kijk voor meer informatie op hun website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.